Fag på lange
højskoleophold

Det gode højskoleophold kan lykkes der, hvor verden holdes på afstand og verden trænger sig på.

Højskole er et frirum, hvor vi ikke er tvunget til at beskæftige os med bestemte fag, fordi vi skal opnå en bestemt kompetence, en uddannelse, en grad. Vi kan lade vores interesse, lyst og fantasi lede os og dyrke gamle lidenskaber, opdyrke nye interesser eller blot afprøve det ukendte uden tanke for karakterer eller karriereræs. Højskolen er i denne forstand et frirum, hvor verden holdes på afstand. Men den ro og fordybelse, som indfinder sig, når verden kommer på afstand kan alene veksles til et meningsfuldt åndeligt liv med andre, hvis der er noget på spil - verden skal også trænge sig på for os! 

Rønshoved Højskole lader verden trænge sig på og tager livtag med de bekymringer, håb, drømme og ængstelser, som det moderne menneske bærer med sig. Alene ved at lade alt dette trænge sig på i undervisningen, ved spisebordet og til festen giver det mening at holde verden på afstand for en tid - fordybelsen og roen er nemlig vigtig, fordi det, vi således giver tid til eftertanke over, netop betyder noget for os.

Åbent hus

Hvis du overvejer et ophold hos os, men gerne vil se skolen, så er du velkommen til at komme forbi til en rundvisning. Send os en mail, så finder vi et tidspunkt, der kan passe. info@ronshoved.dk

Tilmelding

Vælg mellem 2-10 måneders ophold.

Der er ingen linjer, men alle muligheder.

Tilmeld

Fagkategorierne & fagene

Kultur & Tanke

Er du til boglige fag, hvad enten det er med fokus på historie eller livsanskuelser, finder du dem i denne kategori. Kultur & Tanke-fagene giver, hver på deres måde, en forståelse af det lokale, nationale og det globale.

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Politik & Samfund

Politik er noget ganske naturligt og vigtigt. Det er derfor helt naturligt, at vi har fag, der har udgangspunkt i samfundsvidenskaben. Det giver dig et skarpere blik på den verden vi lever i.

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Idræt

Mennesket er både et åndeligt og et fysisk og legende væsen, og idrætten udtrykker på fineste vis alt dette. Hos er idræt derfor fysisk udfoldelse med kobling til det åndelige.

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Kreativitet og musiske fag

Det hele menneske er et menneske, der også er æstetisk, praktisk og kreativt. De kreative fag i denne kategori giver dig mulighed for at udtrykke dig kunstnerisk og arbejde med både hænderne, sjælen og hovedet.

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Udeliv

Vil du prøve kræfter med naturen og dig selv, så er udeliv lige noget for dig. Vi skal over stok og sten, ud på havet og i luften og i det hele taget nyde den pragtfulde natur vi er omgivet af.

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Studieforberedende

Ønsker du at tage et enkeltfag på VUC for at komme ind på drømmestudiet kan du gøre det på dit højskoleophold. Ligesom du kan få tips til at "få styr på dit liv" og skrive den bedste ansøgning.

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Kultursprog

Vores forståelse af os selv og verden sker gennem sproget. Sproget gør det ikke bare muligt at bestille hvidvin og foie gras, men åbner for en hel kultur og tænkning. Vi er derfor stolte af at kunne tilbyde seks sprog i alt.

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Naturvidenskab

Hvis der findes ét universelt gyldigt sprog, så er det det naturvidenskabelige sprog. Du og vor fælles verden kan f.eks. beskrives helt igennem matematisk. Nåja: og så leger vi med robotere!

Vis alle fag () Vis mest populære fag

Konstruktiv pause

Hvis du er kørt træt i dit studie og har brug for ny energi, så kan et pitstop på Rønshoved Højskole være lige noget for dig. Du får ny energi og lyst til fortsatte studier til særlig studentervenlig pris!

Vis alle fag () Vis mest populære fag