PRESSEMEDDELELSE
Rønshoved d. 7.1.2015

Gunnar Hattesen, GråstenAvis’ redaktør, har atter bragt forkerte og fordrejede artikler (senest den 6.1. 2015) om højskolens forstandere Nina og Thue Kjærhus.
Gunnar Hattensen har i GråstenAvis den 6.1 2015 gjort gældende, at Thue Kjærhus ikke skulle være kandidat fra Aalborg Universitet, og at Nina Kjærhus ikke skulle have afsluttet nogen universitetsgrad fra Aalborg Universitet. Det er usandt og æreskrænkende.
Aalborg Universitet kender således intet til, at GråstenAvis har søgt oplysninger eller har fået aktindsigt i Thue Kjærhus’ eksamenspapirer på Aalborg Universitet.

Aalborg Universitet oplyser, at kun en person har søgt aktindsigt i forstandernes studieforløb. Det er Steen Ole Hedelund Jørgensen, der har plaget højskolen med falske anklager siden 2013, hvor han blev bortvist som seniorelev. Han har oplyst universitetet, at han er journalist og skriver på en bog om Thue Kjærhus. Derfor fik han aktindsigt. Universitetet har dog oplyst os skriftligt, at det blev præciseret overfor Steen Ole Hedelund Jørgensen, at universitetets elektroniske eksamenssystem, som var de eneste informationer der var tilgængelige for Jørgensen, ikke var 100 pct. ajourført. Informationer og data kunne derfor være  på fjernarkiver, som Jørgensen ikke havde adgang til.

Jørgensen iagttog ikke Universitetets forbehold for informationerne. Steen Ole Hedelund Jørgensen sendte således et brev til skolens bestyrelse, hvori han gjorde det klart, at han havde verifikation på, at Thue Kjærhus ingen kandidatgrad havde.
GråstenAvis bragte herefter Jørgensens historie som deres egen, og uden at få det verificeret rigtigheden fra Aalborg Universitet.

Skolen kontaktede, samme dag den usande artikel i GråstenAvis udkom, Aalborg Universitet. Fuldmægtig Anne Keilgast Andersen, Aalborg Universitet noterer, efter vores henvendelse, følgende:

”Jeg bekræfter hermed, at Thue Damgaard Kjærhus har en kandidatgrad fra Aalborg Universitet, og yderligere at Nina Buch Kjærhus har en bachelorgrad fra Aalborg Universitet. Jeg skal på det kraftigste beklage, at vores oplysninger i det elektroniske system ikke har indeholdt tilstrækkelige oplysninger til at kunne udlede dette i forbindelse med aktindsigten, og at det trods forbehold herfor overfor Steen Ole Hedelund Jørgensen har skabt  sådanne udtalelser i pressen!”

Anne Keilgast Andersen, fuldmægtig, Studievejledning, Aalborg Universitet”

Steen Ole Hedelund Jørgensen har ført utallige kampagner mod højskolen, som har været usande, siden han blev bortvist som elev i februar 2013. I foråret klagede Steen Ole Hedelund Jørgensen bl.a. til kulturministeriet som højskolen er underlagt. Han påstod, at højskolen havde betalt for forstandernes private indkørsel. Han påstod endvidere, at skolen betalte forstandernes forbrug af gas, vand og el.
Påstandene blev herefter fremført i GråstenAvis uden verifikation. Kulturministeriet blev tvunget til at tage klagen alvorlig og indledte en undersøgelse. De statsautoriserede revisorer kunne efter endt undersøgelse konkludere, at påstandene var falske og usande. Skolen og forstanderne blev derfor fuldstændig renset for beskyldningerne.

Højskolen har en retssag kørende mod Gunnar Hattesen. Derfor kan vi ikke udtale os til GråstenAvis. Redaktør Gunnar Hattesen blev fyret på Rønshoved højskole i 2007.

Bestyrelsesformand Erik Jakob Petersen 7.1.2015

It seems like you are visiting our website from outside Denmark.
Would you like to visit our site for english-speaking students?