Nabo til Flensborg

Flensborg er den nærmeste større by og har 135.000 indbyggere. Fra højskolen er der kun en lille halv time til Flensborg. Byen adskiller sig mærkbart fra danske og andre tyske byer, fordi den er dobbeltsproget og dobbeltkulturel.

Omkring 25 procent af byens indbyggere hører til det danske mindretal. Derfor har Flensborg både danske skoler, biblioteker, kirker og idrætsforeninger. I Flensborg er der endvidere et stort dansk gymnasium, et teater og en dansk avis. Ja, faktisk havde Flensborg endda frem til 2017 en dansk overborgmester fra det danske mindretals parti SSW. Byen har med sin charmerende gamle danske bykerne en dejlig midtby.

Hvis man interesserer sig for håndbold, så er Flensborg noget helt særligt. Håndboldklubben Flensburg-Handewitt er en af Tysklands bedste. Det var her, håndboldstjernen Lars Christiansen udfoldede sig, og klubben har altid en række kendte danskere på holdet.

Det er også muligt at besøge Flensborgs fine kunstmuseum og det tyske teater i byen. Musiklivet, hvor det bedste fra Danmark og Tyskland skal imponere henholdsvis det danske mindretal og den tyske flertalsbefolkning, giver indtryk af en by, der er langt større end sit indbyggertal. Flensborg matcher herved de større danske universitetsbyer. Flensborg rummer endda to universiteter.

Flensborg er byen, hvor vi går på værtshus, diskotek, shopper og indånder det moderne liv på gågaden med dets imposante bygninger fra sidste tredjedel af det 18. århundrede. Næppe nogen anden by i Skandinavien har en indre by, der emmer så meget af stor arkitektur og storby som Flensborg. Flensborg var frem til 1864 Skandinaviens næststørste havn. Her kom sejlskibene fra Dansk-Vestindien med sukker og rigdom, og byen har en lang tradition for romproduktion.

Handelslivet i Flensborg er efter dansk målestok imponerende med byens mange store indkøbscentre og den pittoreske stemning i det gamle Flensborg omkring Sct. Hans kirke.

Flensborg har altid været en tumleplads for nationale synspunkter. Det har betydet, at den danske og tyske stat har kappedes om at vise det bedste af landenes kulturer. Byens borgere er først og fremmest kendt for at være utrolig tolerante overfor både dansk og tysk kultur. Du vil derfor komme til at elske Flensborg.