Beliggenhed

Rønshoved Højskole ligger i et af de smukkeste områder af Danmark. Det vil du opleve, når du ser omgivelserne og naturen for første gang. 

Skolens bygninger ligger på en meget stor grund med en flot, velholdt park. Vi har egen strand og badebro, ligesom bygningerne er meget velholdte med en atmosfære, der emmer af tradition og virketrang. 

Skolen ligger lige ved den dansk-tyske grænse. Skolens beliggenhed ved Flensborg fjord, og tæt på den dansk-tyske by Flensborg med 135.000 indbyggere, giver højskolen et moderne og europæisk præg. En international grænseby, der rummer både dansk avis, teater, gymnasium, skoler og kirker.

Vi befinder os endvidere mindre end to timers kørsel fra Hamburg i bil og fire timer fra Berlin. Vi er derfor godt orienteret om Centraleuropa og dets kultur.  

Fra Rønshoved går der også busser til købstaden Sønderborg, som er en by i stor vækst med dets innovative erhvervsliv. Byen nås i bus på en halv time. Sønderborg har omkring 35.000 indbyggere og er desuden blevet kåret til Årets Ungdomskommune 2017 af Dansk Ungdoms Fællesråd.

Nærmeste jernbanestation er Gråsten, blot otte kilometer fra højskolen, med direkte forbindelser til København. Fra højskolen er der 10 minutter med bus ind til stationen.