Thue Kjærhus, forstander

Thue Kjærhus (f. 1954) er forstander og underviser i filosofi, sociologi, europæisk historie, litteratur, historie, religionshistorie, kristendom og tennis. 

Thue kom til højskolen som forstander i 2001 og har tidligere været faglærer (teknisk skole), gymnasielærer og chef for et LedelsesAkademi, hvor man uddannede ledere til de offentlige og private sektorer. Tilknytningen til erhvervslivet og professionel ledelse varetager han i dag som censor i Ledelse og Organisation på Diplomlederuddannelserne. Thue er kandidat i Samfundsfag og har læst psykologi og idehistorie. I 1970’erne var Thue elev på Askov Højskole, ligesom han i en del år opholdt sig i Israel.

I dag er Thue en aktiv samfundsdebattør og medlem af Fri Debat. Der er også blevet plads til at være medforfatter på en række bøger indenfor de senere år, bl.a. "50 idéer der ændrede verden" (2014). Hans faglige hovedinteresse ligger i spændingsfeltet mellem historie, filosofi og sociologi. Hans spidskompetencer er moderne jødisk historie efter Napoleons krigene.  

Thue varetager primært de ideologiske sider af lederskabet på højskolen.

Han er far til Anne-Bjørg (f.1990) og Kaare (f.1992).