Nina Kjærhus, forstander

Nina Buch Kjærhus (f.1962) er forstander og har læst Dansk og Psykologi på Universitetet i Aalborg og er BA. Nina Kjærhus har i årenes løb været informationsmedarbejder på Aalborg Portland Cement Fabrik, studievejleder, underviser af voksne udlændinge, og i en årrække været forstander på Slagelse Sprogskole - en stor skole med 1000 elever og 60 fastansatte lærere.

Nina Kjærhus har desuden en diplomleder- uddannelse i ledelse bag sig, samt en kvalitets- konsulent-uddannelse i sygehussektoren. 

Nina Kjærhus er skolens litterat. Hun underviser bl.a. i dansk og nordisk litteratur, hvor hun har særlig kærlighed for Herman Bang, Karen Blixen, Martin A. Hansen og Ida Jessen. Derudover er hun en inkarneret fan af kriminalromaner. 

Nina Kjærhus er den praktiske og organisatoriske leder af højskolen. Det er Nina, der sørger for, at højskolen altid er under lup med henblik på at gøre den endnu bedre. Skolen nyder også godt af Ninas sans for at være "højskolemor". Nina er den, de fleste går til, når man har brug for det.

Nina Kjærhus er også vild med at spille volleyball - et spil, vi dyrker meget her på højskolen.

I sine unge dage var Nina Kjærhus en aktiv studenterpolitiker. Det mærker man stadig, når der skal diskuteres politik. 

Nina har været forstander på Rønshoved siden 2001. 

Hun er mor til Anne-Bjørg (f.1990) og Kaare (f.1992)

Et udvalg af Nina Kjærhus foredrag:

Mine veje i litteraturen - omkring de store europæiske forfattere

Fra Dannevirke til Dybbøl - fra min sønderjyske billedbog

- hertil utallige sangaftener - alle med udgangspunkt i højskolesangbogen