Vinter/Forårsskolen 2019

Du har nok allerede læst om de mange fag, vi udbyder i foråret 2019. Fagene fylder meget i dagligdagen, men et højskoleophold er imidlertid meget mere, og i det følgende kan du læse om nogle af andre arrangementer, som du kan glæde dig til i de kommende måneder.

Dannelsesrejser

I slutningen af februar skal vi på studietur til den græske hovedstad Athen. En tur til Europas kulturelle vugge men også en tur til et land med særlige udfordringer. Glæd dig!

- Se mere under Dannelsesrejser

I maj skal vi på en særlig dannelsesrejse til det glemte Europa. Vi skal på opdagelsesrejse og besøge grænselandet mellem Tyskland, Belgien og Holland, et Europa, der genopstod efter den mørke middelalder. Området rummer utrolig meget europæisk historie og kultur fra Romerriget til EU.
Vi besøge de tre spændende og meget forskellige byer i hvert land med hvert sit sprog: Liège i Belgien, Maastricht i Holland og Bonn, Vesttysklands gamle hovedstad.

- Se mere under Dannelsesrejser

Folkemødet på Bornholm

I juni 2019 løber Folkemødet, for sjette år i træk, af stablen på Bornholm og Rønshoved Højskole er med!
Folkemødet er fire dage, hvor danskerne kan mødes med deres politikere under afslappede former og i smukke rammer, nemlig i Allinge på Bornholm. I fire dage har høj og lav direkte adgang til indflydelsesrige magthavere fra alle grene af det politiske liv, provokerende meningsdannere, et væld af institutioner, organisationer og måske vigtigst af alt, hinanden.
Folkemødet er en hyldest til det folkestyre, som landets højskoler hver dag søger at begrunde og praktisere, så vi er selvsagt stærkt repræsenteret på Bornholm. Her fra Rønshoved Højskole bidrager vi med både debatarrangement, morgensang og ikke mindst alle de indspark, indsigelser og indlæg som du og dine højskolekammerater måtte have på hjerte!

Folkemødet finder sted i uge 24. Prisen er inkluderet i højskoleopholdet.

Særlige aktiviteter

Hver torsdag har vi kulturaften, hvor  vores elever skiftes til at holde et lille oplæg eller foredrag, om et emne, som vedkommende gerne vil dele med de andre.
Om fredagen har vi "Fredagstimen", hvor alle eleverne mødes til et kort foredrag, en debat, en omgang høvdingebold eller for at diskutere ugens emner over en enkelt øl.

Alt i alt bliver det altså på alle måder et begivenhedsrigt forår, hvor du vil møde engagerede foredragsholdere, politikere, kunstnere, undervisere, men først og fremmest møde nye venner og få uforglemmelige oplevelser.
Efter de mange aktiviteter har du måske brug for at kunne trække dig lidt tilbage. Derfor skal du ikke betale ekstra for at få et enkeltværelse. Denne luksus får du helt gratis på Rønshoved.

Udflugter

Vi har udover dannelsesrejserne en del mindre ture, vi veksler imellem og som indgår som en naturlig del af dit ophold hos os i grænselandet. Turene kan f.eks. gå til:

Flensborg
Er du elev på Rønshoved Højskole kan du slet ikke komme uden om denne smukke, gamle danske by. Vi vil derfor allerede i den første uge tage dig med til vores store nabo mod syd. Flensborg er en fantastisk by med masser af muligheder - shopping, cafeer eller diskoteker. 
Det danske mindretal er stærkt repræsenteret i Flensborg, så du kan begå dig på dansk mange steder i grænsebyen. Der går desuden rutebil fra højskolen til Flensborg hver time, hvis du selv skulle få lyst at tage på opdagelse i denne skønne by.

Hamburg
Kun to timers togkørsel fra Rønshoved ligger Hamburg, der er Tysklands næststørste by med over to millioner indbyggere. Altså er det en by, der summer af liv døgnet rundt. Det er Hamburgs store havn, der ligger midt inde i byen, som udgør og definerer byen puls. Her tømmes og læsses de største containerskibe i verden, og man finder nogle af de mest luxuriøse krydsttogtskibe. Kulturelt set byder Hamburg på næsten uudtømmelige muligheder med nogle af verdens mest fornemme kunstsamlinger. Er du til fodbold, har du også mulighed for at komme ind og se HSV spille i den store "Imtech Arena" med plads til 57.000 tilskuere. Vi tager dog ikke samlet til Hamburg på alle vore ophold. 

Ret til ændringer forbeholdes