Praktiske informationer til kommende elever

Du kan downloade vores folder med praktiske oplysninger ved at klikke her

Ankomst

Du ankommer mellem kl. 13.00 og 15.00 – senest 15.00. Kan du ikke være her inden, beder vi dig give os besked. Efter din modtagelse og indkvartering, er der kaffe og kage i foyeren til dig og dine eventuelle ledsagere, ligesom du vil blive budt på en rundvisning på skolen.

Fra kl.15.30 - 18.00 vil der være et særligt velkomstprogram. Herefter samles alle kl. 18.00 til aftensmad i spisesalen. Resten af aftenen vil gå med sang og hygge i pejsestuen.

Rejseruter 

Hvis du tager toget til Gråsten station, skal du videre derfra med buslinje 110 mod Kruså (ca. 10 min. med bus). Sig til chaufføren, at du skal af i Rønshoved. Højskolen ligger på den modsatte side af vejen.

Hvis du kommer i bil drejes der fra motorvejen ved frakørsel 74 mod Kruså. Følg derefter skiltene mod Sønderborg og drej fra, når der skiltes mod Rønshoved. 

Forsendelse af bagage 

Tingene sendes til:

"Dit navn”
Rønshoved Højskole
Højskolevej 4, 6340 Kruså.

Forlænget hjemrejseweekend 

Ca. en gang om måneden er der mulighed for en forlænget hjemrejseweekend fra fredag kl.15.30 til mandag aften kl.18.00. Det er frivilligt, om du vil rejse hjem i weekenderne, eller om du vil blive på skolen. Du er også velkommen til at rejse hjem i de øvrige weekender, men der skal du være tilbage igen mandag morgen, til undervisningens begyndelse.
Efter hver lang hjemrejseweekend er der undervisning den følgende lørdag, hvilket er obligatorisk. 

Værelsesnøgle 

Når du modtager nøglen til dit værelse, skal du betale 500 kr. i depositum. Beløbet får du retur ved afrejse. 

Vask 

På skolen har vi møntvaskemaskiner, tørretumblere, tørre- og strygerum, så du kan holde dig med rent tøj.
En vask koster 15,- kr. og tørretumbler 10,- kr. Vaskepulver kan du købe i vores lille kiosk eller medbringe selv.

Medbring

  • Pas og det gule sygesikringsbevis, samt en kopi af betalt ansvarsforsikring (er du under 21 år, så kan du formentlig høre under dine forældres, ellers skal du selv lave en forsikring, så du er sikret, hvis du kommer til at skade andre. Den koster ikke ret meget, men er utrolig vigtig).
  • Dyne, pude, sengelinned og håndklæder. Ønsker du at leje det, kan du det for kr. 150,- pr. mdr. 
  • Sengepose & liggeunderlag til evt. udflugter med overnatning.
  • Husk også skrivemateriale (kan købes i skolens kiosk). 
  • Spiller du musik, så tag også gerne dine egne instrumenter med.
  • Har du en bærbar computer, er det en fordel at tage denne med. Der er gratis login til internettet. Har du ingen bærbar, så har vi enkelte stationære computere til rådighed.
  • Cykel og cykelhjelm er en fordel at have med. Vi har dog også enkelte cykler til rådighed.

Har du spørgsmål til dette, er du velkommen til at ringe til os på telefon: 7460 8318 eller sende en mail til info@ronshoved.dk