Efterårsskolen 2019

Et højskoleophold der mærker dig for livet

Du har nok allerede læst om de mange fag, vi udbyder. Fagene fylder meget i dagligdagen, men et højskoleophold er imidlertid meget mere, og i det følgende kan du læse om nogle af andre arrangementer, som du kan glæde dig til i efteråret 2019.

Studietur gennem det 20. århundredes storhed og fald

I starten af oktober vil vi tage på studietur gennem det 20. århundredes historie ved at tage til Berlin. Netop den tyske hovedstad, Berlin, er en fremragende by til at fortælle ikke blot Tysklands, men Europas historie i. Berlin har set det hele - fra opblomstringstid og gyldne 20'ere til total ødelæggelse under Anden Verdenskrig og derpå delingen af Berlin i øst og vest.

Men siden Berlinmurens fald i 1989 har byen oplevet en fremgangsperiode, der er bemærkelsesværdigt. Byen har et sprudlende kunstnermiljø, og når man slentrer langs de flotte alleer, mærker man for alvor pulsen af en ny verdensmetropol.

Mange har allerede været i Berlin, men på vores tur vil vi komme længere og dybere ind i byens historie og kulturliv, end du sikkert har set det før. Vi vil gå på opdagelse både dér, hvor turisterne kommer, men også til steder, der endnu er ukendte for de fleste. Du kan altså se frem til en oplevelsesrig tur - og selvfølgelig skal vi da prøve Berlins bedste Currywurst!

Højskolelærer Tim Pohle kender Berlin som sin egen lomme og vil vise dig og de øvrige elever Berlins bedste og mest spændende gemte steder.

Læs mere under Dannelsesrejser

Kulturaften, fredagstime og masser af aktivitet

Hver torsdag har vi kulturaften, hvor en eller to elever holder et oplæg eller et lille foredrag om noget som de har på hjerte og gerne vil dele med de andre elever.
Om fredagen har vi "Fredagstimen", hvor alle eleverne mødes til et kort foredrag, en debat, en omgang høvdingebold eller for at diskutere ugens emner over en enkelt øl.

I slutningen af oktober skruer vi for alvor op for festlighederne når flere hundrede tidligere elever strømmer tilbage til højskolen til det årlige elevmøde. Her er der dømt livemusik i foredragssalen, fest i "Hulen" og masser af sammenhold både med nuværende og tidligere elever. 

I den mørke tid om vinteren vil vi tænde op i pejsen i vores store hyggelokale "Folkvang" eller den store pejs i "Pejsestuen". Her hygger vi os med højtlæsning og spil, mens vi nyder varmen over en kop kaffe med kage til.

Alt i alt bliver det altså på alle måder et begivenhedsrigt efterår, hvor du vil møde engagerede foredragsholdere, politikere, kunstnere, undervisere, men først og fremmest møde nye venner og få uforglemmelige oplevelser.

Hos os skal du ikke betale ekstra for at få et enkeltværelse, som du kan trække dig tilbage til, når du har brug for det. Denne luksus får du helt gratis på Rønshoved!

Ret til ændringer forbeholdes