16. okt. 2021 - 22. okt. 2021
Sigurd Barrett på familiekursus

Familiekursus

Udsolgt
Natur og historie i leg med Sigurd Barrett koncert i anledning af 100-året for Genforeningen

Velkommen til en spændende uge med Danmarks historien som baggrund. Du er i Sønderjylland, hvor vi fejrer 100-året for Genforeningen. Det var godt nok sidste år, men pga. coronaen, er de fleste genforeningsfejringer flyttet til i år – også denne familiehøjskole. Sønderjylland har været okkuperet af prøjserne fra 1864-1920, dvs. i 56 år, men i 1920 får vi en afstemning, der gør Sønderjylland dansk igen. Denne spændende historie vil vi tage fat på. Vi har inviteret musiker og komponist Sigurd Barrett til at holde en helt særlig Genforeningskoncert for os. Ligesom vi vil lege os igennem Sønderjyllands historie – fra hertugerne, over den blå sangbog med de forbudte sange, til de sønderjyske bønder, der må emigrere til USA for ikke at komme i tysk krigstjeneste. En uge, hvor vi vil lege, synge meget og få nye venner. Vi skal naturligvis også sammen dyste i den særlige sønderjyske disciplin – ringridning. En uge med masser af leg, højskolesang, foredrag og ikke mindst bålhygge og spændende studiekredse for alle aldre.

Foredrag og udflugter

Kort og godt spændende og udfordrende aktiviteter – blandet med Danmarkshistorie i leg og ikke mindst en heldagstur til Augustenborg Slot med en helt særlig slotspark. Her finder vi træer, der er over 400 år. Hvad kan et så gammelt træ ikke fortælle? Vi skal møde eds-egene, hvor der i 1674 blev afholdt et hemmeligt møde, vi skal sidde under H.C. Andersens lind, og se det japanske hjertetræ og meget mere venter os her.

En tur til Aabenraa skibsfartsmuseum bliver der også tid til, hvor vi skal se og høre om Sønderjyllands særlige rolle i transport over bl.a. Atlanterhavet.

Husk godt med varmt tøj, regntøj og gummistøvler, for vi skal være ude i al slags vejr!

Spillekonsoller, computere mv. er bandlyst i en sådan familiehøjskoleuge.Download program