24. jul. 2022 - 30. jul. 2022

Byvandringer 30A

Hamburg/Altona, Sønderborg, Frederiksstad, Flensborg og Nordens Wittenberg - Haderslev

5 byer, 5 verdener, 2 lande – alt i en landsdel. De sønderjyske landsdele er fyldt med Danmarkshistorie, kunst, unik arkitektur og fortællinger. Tilbring en eventyrlig højskoleuge med en vandring gennem særlige sønderjyske byrum, og dermed en rejse gennem en mangfoldig landsdels mange forskellige verdener med et fælles historisk omdrejningspunkt.

Byerne

  • Hamborg – Nordeuropas største havneby – denne ældgamle vandvej til verdenshavene.
  • Frederiksstad – en by, der blev grundlagt som et multireligiøst samfund, og som siden dannede skueplads for den sidste større træfning mellem danske og slesvig-holstenere. Mange forskellige religøse mindretal har i tidernes løb fået ly her – mennonitter, jøder og katolikker. Byen bliver ofte kaldt Nordens Venedig pga. de mange idylliske kanaler.
  • Sønderborg – Byen, der ligger smukt for foden af Dybbøl Banke, er en dynamisk by, der tør gå foran og kan fremvise flotte resultater i striden mellem dansk og tysk arkitektur.
  • Havne- og handelsbyen Flensborg med dens store danske mindretal, Art deco-bygningerne og de smukke gamle huse i Rote Strasse.
  • Haderslev – Nordens Wittenberg. Reformationen kom allerede til byen i år 1525 – 10 år før resten af Danmark. Byvandringer i den levende, historiske domkirkeby.

Højskolelivet

  • Hele denne rejse og vandring, krydres med Rønshoved Højskoles vante højskolestemning af fælleskab, tradition og fordybelse.


Download program

Vælg værelsesforhold