25. jul. 2021 - 31. jul. 2021
Byvandringer med Rønshoved Højskole i millionmetropolen Hamborg

Byvandringer i det historiske grænseland

Hamborg, Sønderborg, Frederiksstad, Flensborg og Ribe

5 byer, 5 verdener, 2 lande – alt i en landsdel. De sønderjyske landsdele er fyldt med Danmarkshistorie, kunst, unik arkitektur og fortællinger. Tilbring en eventyrlig højskoleuge med en vandring gennem særlige sønderjyske byrum, og dermed en rejse gennem en mangfoldig landsdels mange forskellige verdener med et fælles historisk omdrejningspunkt.

Byerne

  • Hamborg – Nordeuropas største havneby – denne ældgamle vandvej til verdenshavene.
  • Frederiksstad – en by, der blev grundlagt som et multireligiøst samfund, og som siden dannede skueplads for den sidste større træfning mellem danske og slesvig-holstenere. Mange forskellige religøse mindretal har i tidernes løb fået ly her – mennonitter, jøder og katolikker. Byen bliver ofte kaldt Nordens Venedig pga. de mange idylliske kanaler.
  • Sønderborg – Byen, der ligger smukt for foden af Dybbøl Banke, er en dynamisk by, der tør gå foran og kan fremvise flotte resultater i striden mellem dansk og tysk arkitektur.
  • Havne- og handelsbyen Flensborg med dens store danske mindretal, Art deco-bygningerne og de smukke gamle huse i Rote Strasse.
  • Ribe – Danmarks ældste by og stadig én af de smukkeste, hvor vi skal se istandsættelsen af domkirkepladsen og vandre rundt i de gamle gader og høre fortællinger fra byens lange historie.

Højskolelivet

  • Hele denne rejse og vandring, krydres med Rønshoved Højskoles vante højskolestemning af fælleskab, tradition og fordybelse.


Download program

Vælg værelsesforhold