Dato: 

23-09-2019 til 27-09-2019
Med forkursus på højskolen

Lissabon emmer af fordums storhed, korstog, opdagelsesrejser og romantik. Det skal vi ned og se nærmere på. Vi tager afsted i september, hvor der er et behageligt klima. Du vil nyde synet af bougainvillea, masser af kakler, gamle sporvogne i gaderne - og de venlige mennesker. Land og folk er dobbelt så stort som Danmark, og begge har meget gamle grænser. Lissabon er fuld af kærlighed, drama og dyb mystik. Lad os tage af sted og opleve det. Vamos!

Rejseleder er den engagerede journalist og højskolelærer Morten Gliemann. Han har boet og arbejdet i og omkring Lissabon i årevis. Er kendt for sine mange ture til Portugal og for artikler om Portugal for Kristeligt Dagblad og Weekendavisen.

Rejsen gennemføres ved minimum 25 deltagere.

Selve rejsen: 28. september-2. oktober

Oplev
Mosteiro dos Jerónimos, den store klosterkirke, UNESCO verdenskulturarv.
Oceanário de Lisboa venter os. En af verdens bedste og største akvarier.
Vinsmagning og besøg på slottet Quinta da Bacalhoa, som vi kender fra film af Susanne Bier.
Museu Gulbenkian, et vidunderligt sted, derfor manges kunstoase.
Belém, et særligt historisk kvarter, der ligger smukt ned til floden med flotte parker, berømte kager og det fantastiske tårn. Et must. UNESCO verdenskulturarv.
Herudover dragende pladser, bygninger med unik arkitektur, og ikke mindst det store, glinsende Atlanterhav.
Kursusleder
Journalist og højskolelærer Morten Gliemann. Han har boet og arbejdet i og omkring Lissabon i årevis, har skrevet mængder af artikler for Kristeligt Dagblad og Weekendavisen plus andre om portugisiske forhold. Morten har også skrevet om nordiske forhold for portugisiske Público. Han har rejst og arbejdet i Guiné-Bissau, i Mozambique samt Brasilien. Er brasiliansk gift. Har bolig derovre. Er jævnligt i Lissabon, hvor han samarbejder med portugisiske journalister om sager, der har med Danmark og danskere at gøre. Skrev i 2016 om Expo i bogen ”lissabon” fra serien ”vide verden” fra Aarhus Universitetsforlag.
Teknisk arrangør
Teknisk rejsearrangør er Top Rejser Haderslev, medlem af Rejsegarantifonden nr. 57. Top Rejser A/S står for selve rejsen, som er omfattet af Rejsegarantifondens dækning via Top Rejser A/S’ registrering i Rejsegarantifonden.

Priser: 

Ingen ledige værelser