Dato: 

14-07-2019 til 20-07-2019
På Amrum og O-land i det eventyrlige Vadehav

Vi skal først og fremmest ud i Vadehavet og mærke sandet - ”slikken” mellem tæerne. Vi skal besøge Oland - en hallig, dvs. en ø uden diger. Hvordan overlever folk herude, når landet går under vand? Vi skal snuse til dette fascinerende liv. På halligerne har klokken og årstiden mindre indflydelse på hverdagen end tidevandet og vejret. Vi går på Vadehavets bund! Vi vil glæde os til O-land, men også til andre eventyrlige øer: Als, Barsø og Amrum venter forude. Velkommen til en dejlig uge på fortrinsvis gåben og med masser af frisk luft.

Foredrag og højskolelivet
Om den store danske forfatter Martin A. Hansen.
Hærvejen historisk og kulturelt.
Den danske sangskatteleg og andre sangaftner.
Lykke Per af Henrik Pontoppidan.
En aften med folkedans.
Morgensamlinger og flaghejsning.
Øerne vi besøger
Amrum. Er den mindste af de nordfrisiske øer i det tyske vadehav. Hovederhvervet er turismen og har ca. 80.000 dagsturister. Øen er især kendt for det store frisiske islæt, som vi ser i de maleriske stråtækte huse i landsbyerne, hvor mange er bygget af de rige frisiske kaptajner, der ernærede sig ved søfart og ikke mindst hvalfangeri. Øen er naturligvis også kendt for de store sandstrande og klitter. Turen i dag er på ca.10km.
O-land. Denne ældste hallig, dvs. øen uden diger, har med sine blot 30 indbyggere til huse på kun et varft. Her bor ingen mere end 100 meter fra kirkegården, som et gammelt frisisk ordsprog siger. Turen er idag på ca.7km.
Barsø. Har en helt fantastisk natur med et meget rigt fugleliv. Øen har ca. 20 fastboende og er med sine 2,5km2 en perle midt ude i Lillebælt. Færgen har en lille færge, som er forbindelseslinjen til fastlandet, hvor købstaden Aabenraa er den største by i området.Turen i dag er på ca.7km.
Als har stadig sin egen stærke identitet med egen dialekt og egen ordbog. Øen var udråbt som republik i dagene lige før 1. Verdenskrigs afslutning. Marineskrædder Bruno Toff førte an i revolutionen fra cafeen på havnepromenaden. Universitetsbyen Sønderborg er en dynamisk by, der tør gå foran og kan fremvise flotte resultater i striden mellem dansk og tysk arkitektur. Byen ligger smukt for foden af Dybbøl Banke og midt i det glinsende Alssund. Turen er i dag på 5-7km.

Priser: 

Enkeltværelse u. bad: 

kr. 4.895,00

Dobbeltværelse u. bad: 

kr. 4.195,00
Ikke længere muligt at tilmelde sig