Dato: 

25-08-2019 til 31-08-2019
Helgoland, Als og de frisiske øer, Hallig Hooge og Rømø

Ude i Vadehavet ligger enestående naturoplevelser og venter. Vi oplever lokalbefolkningen, der i et evigt skifte mellem ebbe og flod har formået at overleve trods de barske stormfloder. Naturligvis skal vi også besøge den røde klippeø Helgoland, der ligger 72 km ude i Nordsøen. Øen, der majestætisk rejser sig 61 meter over havets overflade.

Vandreture
Hallig Hooge ca. 3-6 km
Rømø ca. 12 km
Helgoland ca. 3-4 km
Als ca. 10 km
Sønderhav Skovene og den kystnære Gendarmsti 6-10 km
Foredrag og aktiviteter
Grundtvigsk velkomstforedrag.
Aftensaloner med bla. fællessang fra højskolesangbogen.
Om Folkestyret år 2019.
Kampen om Jerusalem.
Hjertets fornyelse - om Grundtvig og dannelsesromanen.
Sensommerkoncert om Chopin og hans musik.
Morgenvandringer og flaghejsninger.
Fakta om de øer vi besøger
Rømø, hvor der udover rav ikke findes en sten, idet øen er dannet af sand og klit. Danmarks 10. største ø ved den jyske vestkyst mellem Ribe og Esbjerg ligger i Vadehavet og har Europas bredeste strand. Øens karrige jord har været en evig udfordring for dens beboere. Det har resulteret i en spændende og særegen ø-kultur.

Hallig Hooge tilhører kategorien af tyske vadehavsøer benævnt ”halliger”. Disse flade øer ud for Nordfrieslands kyst ligger helt ubeskyttede for vejr og vind. Gårdene, kirken og andre bygninger står hævet over landskabet på de kunstige forhøjninger: Varfterne, så de er oven vande ved de årlige oversvømmelser af øen.

Helgoland står monumentalt med sin røde sandstensklippe 72 km ude i Nordsøen. Den rager 61 m op over havoverfladen og daterer sig tilbage til urtiden. 2½ times sejltur mellem sandbanker med udsigt til sæler og fugle fører os ud til denne særprægede ø. En af naturens åbenbaringer med en særdeles turbulent fortid. Den har tilhørt Danmark frem til 1807, hvor englænderne overtog den.
I 1890 indgik den i en byttehandel med Tyskland. Under tysk besiddelse blev den under 1. og 2. Verdenskrig brugt som flåde- og ubådsbase. Pga. sin militærstrategiske beliggenhed forsøgte englænderne direkte at bombe øen væk i 1947. Dette lod sig heldigvis ikke gøre. Øen er 1700 m lang og 600 m bred. I højden fordeler den sig på tre plateauer: Fra det lave “Unterland” for foden af klippen, hvor byen ligger, videre ind over “Mittelland” og op til “Oberland” med de fantastiske panoramaer, fuglefjeld, klippeformationer mm. Og så har øen også en kommerciel side: Den er toldfrit område i EU.

Als - Øen har stadig sin egen stærke identitet med egen dialekt og ordbog. Den har været udråbt til republik i dagene lige før afslutningen af 1. Verdenskrig, hvor marineskrædder Bruno Topf førte an i revolutionen fra cafeen ved havnepromenaden. Hovedbyen Sønderborg ligger smukt for foden af Dybbøl Banke og midt i det glinsende Alssund.

Priser: 

Enkeltværelse m. bad: 

kr. 5.595,00

Dobbeltværelse m. bad: 

kr. 4.895,00
Deltager #1
Maks 15 karakterer
Se forretningsbetingelser (Åbner i nyt vindue)