Dato: 

30-06-2019 til 06-07-2019
Naturoplevelser på den legendariske Gendarmsti

Det er ingen overdrivelse at hævde, at den legendariske Gendarmsti fra Padborg til Høruphav på Als langs den betagende Flensborg Fjord hører til blandt de smukkeste vandreruter, vi har i Danmark. Vandreturene på Gendarmstien – den gamle grænsebevogtningssti, hvor det nu historiske Gendarmkorps bevogtede den dansk-tyske grænse fra 1920, vil være af en varighed på ca. 13-18km pr. dag.

Vi starter i den maleriske Kruså tunnelådal, der ligger tæt ved den nuværende grænse og følger i Grænsegendarmernes fodspor langs den smukke Flensborg Fjord. Undervejs passerer vi flere historiske perler i den danske historie og mærker grænseegnens problematikker og paradokser på egen krop. Vi passerer bl.a. Kollund Skov, der indtil for få år siden var ejet af Flensborg By. Vi går forbi Kollund Østerskov med landets tidligere eneste protestantiske nonnekloster, og Sønderhav, hvor det flensborgske borgerskab byggede store patriciervillaer. Vi passerer også Broagerland, hvorfra prøjserne beskød de danske tropper i 1864, inden vi når det danske nationalklenodie - Dybbøl Mølle. På turens sidste dag går vi gennem egnens primus motor, universitetsbyen Sønderborg, der i et succesfuldt samarbejde mellem kommunen og det lokale erhvervsliv har skabt et teknologisk vækstcenter med masser af kunst og kultur. 

Vi får dagligt varm mad bragt ud til frokost ude i den dejlige natur, når det er praktisk muligt for en bus at komme ud til os.

Foredrag og højskolelivet
Grundtvigsk velkomstforedrag
Sangaften med de gode sange fra højskolesangbogen
Hvordan man ifølge Martin A. Hansen bliver lykkelig
På rejse med Charlie. En aften om USA med John Steinbecks roman krydret med den hollandske sociolog Geert Mak.
Om vor identitet, der er en fortælling om, hvor vi kommer fra, hvilke værdier vi tilslutter os og fra hvem vi stammer.
Morgenvandringer og flaghejsninger
Vandringerne
Vandringer fra Kruså Tunnelådal over Den Krumme Vej og verdens mest romantiske grænseovergang - Skomagerhus i Kollund Skov. Længde i dag ca.17km.
Vandringer forbi bla.Cathrinesminde Teglværk, den indflydelsesrige kunstnerkoloni Egernsundmalerne på linje med Skagensmalerne. Længde i dag ca.18km.
Vandringer langs den romantiske kærlighedstunnel forbi brudestenen og ind i naturens skatkammer. Dagens vandring er ca.13km.
Vandring i det historiske Dybbøl med skønne udsigter mod det flot kuperede Broager Land. En dag i historiens vingesus. Længde i dag ca.15km.
Vandringer i dag fra Dybbølskanserne ned ad Banken med de mange mindesten fra 1864 - mod Sønderborg, over Chr. X’s bro ad den fine strandpromenade langs Sønderborg Bugt og ender i Høruphav med udsigt mod Kegnæs. Længde ca.12km.

Priser: 

Ikke længere muligt at tilmelde sig