Dato: 

04-11-2019 til 10-11-2019
Filosofi, kunst, litteratur og musik. I samarbejde med Kristeligt Dagblad

Når året går på hæld er tiden til reflektion og eftertanke. Vi inviterer til et kursus, hvor foredragene tager udgangspunkt i Aarhus Universitets populære udgivelser ”50 ideer, der ændrede verden” samt ”50 opdagelser. Højdepunkter i naturvidenskaben”.  Det hele krydres med sang, musik og en særlig udflugt til Marcussen orgler.

Foredrag og højskolelivet
Opholdet indledes med forstander Thue Kjærhus’ velkomstforedrag mandag aften.

Tirsdag formiddag gæstes vi af professor emer. i idehistorie Hans-Jørgen Schanz, som har redigeret bogen 50 ideer der ændrede verden. Schanz´ foredrag drejer sig om undren og spørger om man kan gøre sig forundringsparat? Et foredrag, der således danner en grundtone for resten af kurset.
Om eftermiddagen vil cand.scient. Carsten Cramon fortælle om det gyldne snit i såvel naturen som kunsten, et begreb som er nært knyttet til uendelighedens mysterium.
Aftenen er viet til overraskende sammenhænge i menneskets kulturhistorie, når teolog og højskolelærer Andreas Pilekjær fører tilhørerne ind i den tyske filosof Peter Sloterdijks univers med foredraget Bobler, glober og skum.

Onsdag formiddag er samtalen i højsædet, når der udbydes studiekredse i såvel litteratur som aktuel debat ligesom der tilbydes en vandretur for dem, der vil udforske naturen omkring skolen. Studiekredsene er det sted, hvor deltagerne selv kommer på banen, hvad enten det er i fortolkningen af en novelle eller i debat om et samfundsproblem, det være sig i et klasseværelse eller på vandreturen.
Om eftermiddagen tages tilhørerne med på en tour de force gennem europæisk åndsliv med professor ved AU Søren Fauth, der med udgangspunkt i bl.a. Schopenhauer, Kierkegaard og Thomas Mann taler om Mennesket udenfor mainstrem - om geniets særegne veje gennem livet.

Torsdag formiddag kommer lektor og historiker Michael Böss og holder foredraget Vov at være asocial og offline - om samtale, nærvær og ensomhed i internettets tid.
Eftermiddagsforedraget lyder Om normalfolket og andre folk - om Grundtvigs forhold til jødedommen, ved teolog Kim Arne Pedersen, én af landets fremmeste kendere af Grundtvig.
At foredraget omhandler Grundtvig er ikke mindst fordi højskolebevægelsen denne dag fejrer sin 175-års fødselsdag, et jubilæum, der også markeres behørigt med en højskole-sangaften ved forstander Nina Kjærhus.

Fredag formiddag stilles der skarpt på modernitetens hastighed og Tysklands nyere historie, når forstander Thue Kjærhus spørger hvordan vi bør forstå Tysklands skæbne og karakter de sidste 150 år?
Lektor i eksperimentel partikelfysik samt vinder af Københavns Universitets formidlingspris Troels Petersen indfører om eftermiddagen tilhørerne i altings oprindelse med foredraget Fra Big Bang til det moderne menneske.

Lørdag formiddag bevæger vi os ind i musikkens univers, når musikhistoriker og højskolelærer Tim Pohle dykker ned i Johann Sebastian Bachs vidunderlige musik.
Musikken er ligeledes i centrum, når turen om eftermiddagen går til en lokal og traditionsrig virksomhed, Marcussen orgler i Aabenraa, hvor vi får et sjældent indblik i et fascinerende håndværk.
Aftenen rundes af med festmiddag inden vi søndag morgen hilser af.

Priser: 

Enkeltværelse m. bad: 

kr. 5.595,00

Dobbeltværelse m. bad: 

kr. 4.895,00

Enkeltværelse u. bad: 

kr. 4.895,00

Dobbeltværelse u. bad: 

kr. 4.195,00
Deltager #1
Maks 15 karakterer
Se forretningsbetingelser (Åbner i nyt vindue)