Dato: 

11-08-2019 til 17-08-2019
Hamburg/Altona, Sønderborg, Frederiksstad, Flensborg og Ribe

5 byer, 5 verdener, 2 lande - een landsdel. De sønderjyske landsdele er fyldt med Danmarkshistorie, kunst, unik arkitektur og fortællinger. Tilbring en eventyrlig højskoleuge med en vandring gennem særlige sønderjyske byrum, og dermed en rejse gennem en mangfoldig landsdels mange forskellige verdener med et fælles historisk omdrejningspunkt. Hele denne rejse og vandring, krydres med Rønshoved Højskoles vante højskolestemning af fælleskab, tradition og fordybelse.

Foredrag
Velkomstforedrag om Sønderjyllands historie og mentalitet
Om Hærvejen, historisk og kulturelt
Om Sønderjyllands særegne arkitekturhistorie
Chopin - koncert og foredrag om hans liv og musik
Vi danser folkedans, synger fra højskolesangbogen, flaghejsning mm.
Udflugter
Frederiksstad - en by, der blev grundlagt som et multireligiøst samfund, og som siden dannede skueplads for den sidste større træfning mellem danskere og slesvig-holstenere. Mange forskellige religøse mindretal har i tidernes løb fået ly her - mennonitter, jøder og katolikker. Byen bliver ofte kaldt Nordens Venedig pga. de mange idylliske kanaler.
Sønderborg – Byen, der ligger smukt for foden af Dybbøl Banke, er en dynamisk by, der tør gå foran og kan fremvise flotte resultater i striden mellem dansk og tysk arkitektur.
Hamborg - Nordeuropas største havneby - denne ældgamle vandvej til verdenshavene.
Flensborg – grænsebyen, der ikke kom med til Danmark i 1920, emmer stadig af mødet mellem dansk og tysk kultur. Senest er Istedløven kommet hjem til sin rette plads.

Priser: 

Ingen ledige værelser