Europæiske studier

– EU - Hvad skal vi bruge det til?

Underviser: Hans-Tyge Haarløv

Mange politikere taler mere eller mindre direkte om den europæiske nødvendighed, at vi bliver nødt til at have et europæisk samarbejde. I 'Europæiske studier ' undersøger vi både EU og de enkelte medlemslande for at blive klogere på, hvad det er for et EU, vi er medlem af.

Og hvad er Europa egentlig? Kender du Europa? Europa består af ca. 50 lande med mange regionale kulturer og nationale mindretal, som har haft stor betydning for Europas historie. Siden 1945 er flere af de europæiske lande blevet integreret med hinanden, men integrationsprocessen i EU volder problemer: Storbritannien har stemt sig ud med Brexit, Skotland og Catalonien vil være selvstændige stater, og samtidig er euroen i krise.

Vi vil studere mange forskellige eksempler fra de nye og gamle europæiske stater, regionale bevægelser og nationale mindretal, og vi vil diskutere, om der er behov for en ny europæisk identitet og i givet fald hvorfor. Hvis du vil lære mere om en lang række lande og regioner i Europa, er dette faget for dig!