COVID-19 informationer

Mange ringer til os med spørgsmål omkring COVID-19. Find svar på de mest stillede spørgsmål nedenfor

 

Senest opdateret 30.6.2021

1. Spørgsmål: Bliver mit kursus til noget?
Svar: Regeringen har åbnet for at højskolekurser kan afholdes fra d. 21. maj og frem. Vi forventer derfor at kunne gennemføre alle planlagte kurser.

 

2. Spørgsmål: Kan vi gennemføre udflugter til Tyskland?
Svar: Ja, vi kan komme over grænsen igen på vore kurser. Vi må nu køre med turistbusser i Slesvig-Holsten. Der skal bæres mundbind i bussen under hele køreturen, ligesom der også mange steder indendørs skal bruges mundbind. Vær opmærksom på, at stofmundbind eller visir ikke er godkendt i Tyskland. Du skal medbringe gyldigt coronapas til visse aktiviteter (f.eks. besøg på Helgoland etc.) i Tyskland. Er der ikke gået 14 dage efter din anden vaccination, skal du testes inden disse aktiviteter.

 

3. Spørgsmål: Skal man have Coronapas for at komme på højskolen?
Svar: Ja. Det vil sige dokumentation for enten en PCR test på maksimalt 72 timer, vaccine eller at man har været smittet inden for de sidste 180 dage. Sørg for at have det på papir.

 

4. Spørgsmål: Kan man få besøg eller forlade skolen i løbet af opholdet?
Svar: Nej. Af hensyn til smittefaren, er det ikke tilladt at få besøg eller forlade skolen. Hvis man bliver kørt af andre, skal de sige farvel ved bilen og må ikke komme ind på skolen.

 

5. Spørgsmål: Hvilke andre regler gælder?
Svar: Vi sætter de bedst mulige rammer, så kurserne kan gennemføres uden fare for smitte, men det er vigtigt at understrege, at det er kursisterne selv, der har ansvar for at overholde de gældende retningslinjer og tage vare på egen og andres sundhed undervejs i kurset.

 

6. Spørgsmål: Hvad sker der med vores betaling for et kursus, hvis staten eller skolen aflyser pga. corona?
Svar: Du får pengene tilbage hurtigst muligt, dog ikke førend vi selv har fået pengene fra statens hjælpepakker.

 

7. Spørgsmål: Kan vi få lov til at flytte vores kursus og dermed betaling, hvis et kursus bliver aflyst pga. corona?
Svar: Ja, vi flytter dig gerne til et andet af vore kurser.

 

8. Spørgsmål: Hvis jeg selv aflyser min deltagelse i et kursus, hvad sker der så?
Svar: Du får ikke dine penge retur. Vi opfordrer derfor alle til at lave en afbudsforsikring. Du vil også blive tilbudt at blive flyttet til et andet kursus.

 

9. Spørgsmål: Kan man ønske at dele værelse med en fremmed person?
Svar: Vi tildeler ikke dobbeltværelser til folk, der ikke kender hinanden  pga. coronasituationen. Vi tildeler dig derfor et enkeltværelse og med deraf følgende betaling. Men vi noterer, at du ønsker at dele dobbeltværelse med nogen, hvis det skulle blive muligt.