COVID-19 informationer

Mange ringer til os med spørgsmål omkring COVID-19. Find svar på de mest stillede spørgsmål nedenfor

NEDLUKNING AF FOLKEHØJSKOLER – Aflysning af jule- og nytårskursus

17.12.2021, kl. 19:47

Folketinget har netop vedtaget en nedlukning af blandt andet folkehøjskoler, gældende fra søndag d. 19.12. til mandag d. 17.1.2022.

Det betyder, at det planlagte jule- og nytårskursus desværre er aflyst. Alle på højskolen havde glædet sig til at holde jul og nytår med jer, men i nuværende situation må vi vise samfundssind og desværre finde på andre måder at være sammen på. Alle kursister vil snarest blive kontaktet per email med nærmere informationer vedr. bl.a. refusion. Vi ønsker jer alligevel af hjertet en glædelig jul og et lykkebringende nytår.

 

Senest opdateret 17/12/2021 kl 14:30

1. Spørgsmål: Bliver mit kursus til noget?

Svar: Vi følger med i regeringens indstilling dd. til Folketinget om at lukke blandt andet folkehøjskolerne. Hvis det bliver vedtaget, vil det få betydning for afholdelse af blandt andet jule- og nytårskurset. Vi melder ud så snart vi ved nærmere om dette, men kan intet endeligt sige på nuværende tidspunkt.

 

2. Spørgsmål: Kan vi gennemføre udflugter til Tyskland?

Svar: Ja, vi kan komme over grænsen igen på vore kurser. Der gælder andre regler i Tyskland end i Danmark. Du vil blive informeret om disse ved ankomst.

 

3. Spørgsmål: Skal man være færdigvaccineret for at komme på højskolen?

Svar: Ja. Det er et krav for alle kurser og arrangementer, at alle kursister er vaccineret mindst to gange. Desuden skal alle kursister medbringe en negativ kviktest fra ankomstdagen.
Det sker for at undgå en situation, hvor kurser skal afbrydes pga. smitte.
Du kan finde nærmeste testcenter her.
Eller ring til hotline: 70220112.

4. Spørgsmål: Kan man få besøg eller forlade skolen i løbet af opholdet?

Svar: Vi opfordrer til ikke at forlade skolen for at tage på besøg andre steder. Det er ikke tilladt at få besøg.

 

5. Spørgsmål: Hvilke andre regler gælder?

Svar: Vi sætter de bedst mulige rammer, så kurserne kan gennemføres uden fare for smitte, men det er vigtigt at understrege, at det er kursisterne selv, der har ansvar for at overholde de gældende retningslinjer og tage vare på egen og andres sundhed undervejs i kurset.

 

6. Spørgsmål: Hvad sker der med vores betaling for et kursus, hvis staten eller skolen aflyser pga. corona?

Svar: Du får pengene tilbage hurtigst muligt, dog ikke førend vi selv har fået pengene fra statens hjælpepakker.

 

7. Spørgsmål: Kan vi få lov til at flytte vores kursus og dermed betaling, hvis et kursus bliver aflyst pga. corona?

Svar: Ja, vi flytter dig gerne til et andet af vore kurser.

 

8. Spørgsmål: Hvis jeg selv aflyser min deltagelse i et kursus, eller tester positiv og ikke kan deltage, hvad sker der så?

Svar: Du får ikke dine penge retur. Vi opfordrer derfor alle til at lave en afbudsforsikring. Du vil også blive tilbudt at blive flyttet til et andet kursus.

 

9. Spørgsmål: Kan man ønske at dele værelse med en fremmed person?

Svar: Vi tildeler ikke dobbeltværelser til folk, der ikke kender hinanden  pga. coronasituationen. Vi tildeler dig derfor et enkeltværelse og med deraf følgende betaling. Men vi noterer, at du ønsker at dele dobbeltværelse med nogen, hvis det skulle blive muligt.