Oldgræsk

Underviser: Jimmi Ekløv

 Den tyske filosof Martin Heidegger har sagt, at tysk og græsk er de sprog man tænker bedst på. 

Nogle af de største hjerner såsom Sokrates, Aristoteles og Demokrit har tænkt, talt og skrevet på græsk . Deres og andre grækeres tænkning har været toneangivende i store dele af idehistorien.

Skønlitteraturen, skuespil og den politiske tænkning har alle deres rod i den græske kultur. Også Det Nye Testamente er skrevet på græsk. Med andre ord er oldgræsk Sproget, hvis du finde svar på spørgsmålene: Hvem er vi og hvor kommer vi fra?

Vi vil i faget oldgræsk dykke ned i den kulturskat som det oldgræske sprog tilbyder. Først skal vi lære et nyt alfabet, og derefter skal vi lære den græske grammatik. Alfabetet vil hjælpe dig, hvis du senere vil lære det russiske, hvis bogstaver er baseret på det græske.

Hvis du interesserer dig for eller senere vil studere religion, klassisk arkæologi, oldtidskundskab, teologi eller sprog i det hele taget er det en fordel, hvis du har kendskab til oldgræsk.

I faget vil vi stifte bekendtskab med nogle af de tekster som man i tusinder af år har betragtet som de mest klassiske og bedste tekster inden for religion, litteratur og politik.